Χαιρετισμός από τον Διευθυντή της Σχολικής μονάδας
You are currently viewing Χαιρετισμός από τον Διευθυντή της Σχολικής μονάδας

Αγαπητά μέλη της σχολικής μας κοινότητας, σας καλωσορίζω στο νέο δικτυακό τόπο του Σχολείου μας που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για τους μαθητές, για τους γονείς και κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας μας. Παρέχονται πληροφορίες για το σχολείο μας, τη λειτουργία του, τις υποδομές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τα προγράμματα που υλοποιούνται και τις δραστηριότητες των μαθητών μας. Αποτελεί το σημείο αναφοράς και επικοινωνίας της σχολικής κοινότητας για τα τρέχοντα ή/και επείγοντα θέματα. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να αποκτήσει μια εικόνα του σχολείου μας

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι του 6ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου, αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υπηρετούμε σε μία σχολική μονάδα με ισχυρή δυναμική, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και έντονη προοπτική ανάπτυξης. 

Σε μια απαιτητική και δύσκολη χρονική περίοδο, το Σχολείο μας αντιμετωπίζει με θετική και αισιόδοξη σκέψη το μέλλον των μαθητών και των μαθητριών του. Η προσπάθειά μας είναι καθημερινή και επίπονη, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για την ολόπλευρη ανάπτυξη τους.

Εστιάζουμε στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, χωρίς προκαταλήψεις. Ενός σχολείου δημιουργικού, καινοτόμου, με σύγχρονες διδακτικές παρεμβάσεις, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη κριτικής, δημιουργικής, αναλυτικής και αποκλίνουσας σκέψης, με στόχο τη δημιουργία δημοκρατικών και ορθολογικά σκεπτόμενων πολιτών.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια ζητώ τη συμπαράσταση και τη συνεισφορά όλων σας. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με φρέσκες ιδέες, με προοπτική.  Καλώ τον καθένα σας προσωπικά, να δώσει, από την πλευρά του, τον δικό του αγώνα για αυτό το κοινό όραμα. Μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, όλοι μαζί, ενωμένοι.

Αλέξανδρος Μαρκουλάκης MEd, ΠΕ11

Αιμοδοσία

Καλούνται όλοι οι υποψήφιοι αιμοδότες